Shapecaret-double-leftcaret-double-rightcaret-downcaret-leftcaret-right-circlecaret-rightShapeclosedropdownexpand morefacebookLogolinkedinlogo-footerlogo-marklogo-mobilemailsearchtwitteryoutube
Menu Close
news

TMC slaat vleugels uit in Europa

Zoals op 24-2-2015 verschenen in het Eindhovens Dagblad:Detacheerder van kenniswerkers draait al in België en opent vestigingen in Luxemburg en Frankrijk.TMC is in Europa zijn vleugels aan het uitspreiden. Het Eindhovense bedrijf dat kenniswerkers detacheert bij technologiebedrijven draait inmiddels ook volop in België. Binnen afzienbare tijd zullen ook vestigingen in Luxemburg en Frankrijk geopend worden. Zwitserland wordt het volgende land. TMC (The Member Company) voert daar inmiddels al gesprekken met mensen die TMC Zwitserland kunnen gaan leiden. Duitsland en de Scandinavische landen staan ook genoteerd als landen waar TMC actief zou willen zijn, maar daar zijn nog geen concrete stappen gezet.


Volgens Rogier van Beek, lid van de raad van bestuur van TMC, worden de dochterondernemingen in de andere landen niet strak vanuit Eindhoven aangestuurd. Het worden onafhankelijke cellen, met een grote mate van zelfbestuur.


'Het past bij TMC om die vestigingen autonoom te laten opereren. Wij prediken de ondernemersgeest, dan moet je niet alles vanuit een ivoren toren in Nederland willen beslissen', zegt hij. TMC zoekt er mensen bij die de lokale technologiewereld goed kennen en weten aan welke kenniswerkers behoefte is. TMC neemt zulke mensen -werkondernemers worden ze bij het bedrijf genoemd- in dienst, maar verwacht wel ondernemend gedrag. Ze delen mee in de winst.


De vestiging in België draait acht maanden. TMC heeft er 23 kenniswerkers aan zich verbonden. Elf bedrijven maken gebruik van de diensten van TMC, uiteenlopend van automotive tot high-techondernemingen en onderzoekscentra.


Bestuurder Emmanuel Mottrie van TMC België denkt dat er binnen vijf jaar 200 werkondernemers aan de vestiging verbonden zullen zijn. De samenwerkingsvorm met kenniswerkers die TMC gekozen heeft past goed bij Belgische ondernemingen, verwacht hij. 'We kunnen er de Belgische markt mee vernieuwen. Ons model bestaat hier nog niet. We kunnen er de meest getalenteerde mensen mee aantrekken en voor hen de beste plekken vinden in de industrie'.


What's your next step? We can help you with that