Lead Engineer R&D Mechanical - TMC (en) Shape caret-double-left caret-double-right caret-down caret-left caret-right-circle caret-right Shape close dropdown expand more facebook Logo linkedin logo-footer logo-mark logo-mobile mail play search twitter youtube instagram
Menu Close
Vacancy

Lead Engineer R&D Mechanical

Als Lead Engineer R&D werk je aan de (door)ontwikkeling van geavanceerde transport- en sorteersystemen. Onze systemen, bijvoorbeeld de IQ Grid en Shoe Sorter, behoren tot de internationale top! Het R&D team bestaat uit ongeveer 20 medewerkers en werkt volgens de Stage-Gate methodiek. Als Lead Engineer R&D stuur je een project door de verschillende fases (stages). Een project komt vanuit Product Management samen met een Programma van Eisen. Na een kick-off met de projectmanager schrijf je een Plan van Aanpak. Je werkt één of meerdere concepten uit en toetst die op technische haalbaarheid en maakbaarheid.

Lead Engineer R&D Mechanical

We’d love to hear from you.

Apply now

| JOUW UITDAGINGEN

In de volgende fase werk je het concept uit tot een ontwerp. Als Lead stuur je hierbij andere R&D engineers aan. Je schakelt met toeleveranciers om de maakbaarheid van het ontwerp te valideren. Je leidt design reviews met collega’s van andere afdelingen zoals Supply Chain, Assembly of Service. Tijdens deze fase let je ook goed op eventuele veiligheidsrisico’s.

Na het ontwerp is het tijd om testen. Jij schrijft de testprotocollen en voert de testen zelf uit of je begeleidt de engineers bij het uitvoeren hiervan. Er komt een testrapport met validatie. Je bent hierbij kritisch en evalueert de testen om tot nieuwe inzichten te komen.

In de voorbereiding op lancering heb je een kritieke rol. Je verzorgt de overdracht zodat de ontwerpen worden omgezet naar gestandaardiseerde 3D modellen. Je bent nauw aangesloten bij Supply Chain voor de inkoopartikelen, maakdelen, assemblageprocessen, etc. Je borgt de kwaliteit van de First Production Serie en zorgt na juist functioneren voor validatie. Bij de daadwerkelijke lancering heb je een adviserende rol naast Product Management.

Tot slot is een deel van de functie het optreden als kennisdrager van een aantal producten en systemen. Je bent zichtbaar voor de rest van de organisatie en men kan bij jou terecht voor vragen. Meestal zijn dit de “bijzondere” vraagstukken, zoals specifieke problemen vanuit de serviceorganisatie. Waar nodig ga je naar locatie om het vraagstuk ter plekke te beoordelen.

| WAT VERWACHTEN WE VAN JOU

 • HBO/WO werk- en denkniveau richting werktuigbouwkunde of mechatronica.
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring met mechatronische productontwikkeling.
 • Bekend met Stage-Gate of vergelijkbare methodiek.
 • Kennis van material handling is een duidelijke pré.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Kennis van 2D CAD, Autodesk Inventor en VaultPro.
 • Snel kunnen schakelen en prioriteiten kunnen stellen.

| WAT MAG JE VAN TMC VERWACHTEN

TMC is een uniek gezelschap van technische professionals die ondernemingsgezind, vakbekwaam en bijna zelfstandig te werk gaan. Ons model voor Employeneurship is ongeëvenaard en biedt deskundigen met allerlei achtergronden zowel de voordelen van een dienstverband als de mogelijkheden van het ondernemerschap.

Mensen zijn de motor achter technologie. Zij brengen kennis in de praktijk en starten of versnellen innovatie. Omdat we ons bevinden in het hart van de internationale high-tech industrie, weten we wat tech bedrijven die aan kop willen blijven echt nodig hebben. We bieden je een uitdagende en stimulerende werkomgeving waarin je de regisseur van je eigen carrière kunt zijn.

Als Employeneur maak je deel uit van onze TMC-familie. Plezier en betrokkenheid zijn belangrijke onderdelen in onze cultuur. We zijn ons bewust van de impact die we hebben op de levens en carrières van onze Employeneurs en op de prestaties van onze klanten. We volgen, dragen bij aan en investeren in thema's die niet alleen op brancheniveau belangrijk zijn, maar ook op organisatie en persoonlijk niveau zoals vitaliteit en expats.

| WAAROM KIEZEN VOOR EMPLOYENEURSHIP?

De term Employeneurship klinkt misschien onbekend. Dat komt omdat wij de bedenkers zijn. Het is meer dan een woord, het is een werkwijze, een paradigma zelfs. Bij Employeneurship denk en handel je in principe als een ondernemer, maar vanuit de veilige positie van een werknemer. Het is echter in de eerste plaats een manier om voortdurend in ontwikkeling te blijven en het biedt je de kans om je carrière daadwerkelijk te sturen.

Employeneurship is gebaseerd op 5 basisprincipes:

 • Een duurzame werkrelatie met een vast dienstverband
 • Individuele winstdeling: je leert je marktwaarde kennen en hebt een aandeel in de winst die je werk genereert
 • YOUniversity: we zullen je ondersteunen met een-op-een coaching en trainingen
 • Businesscellen: voor een sterk en relevant netwerk
 • The Entrepreneurial Lab (TEL): een speeltuin voor nieuwe ideeën en een potentiële lancering voor start-ups


TMC is een werkgever die gelijke kansen biedt en waarde hecht aan diversiteit. We discrimineren niet op basis van ras, religie, kleur, nationale afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat, veteranenstatus of handicapstatus.

Is TMC a perfect fit for you? We’d love to hear from you.

Feel Free to Contact

Thimo Reijntjens

Business Manager, Netherlands

Tel: +31 6 528 926 32

VACANCIES

Next to a solid foundation of know-how and experience, a successful mechanical engineer is defined by the natural curiosity to work outside the boundaries of the own domain. An enthusiastic, open and collaborative attitude are key to success within highly demanding and complex R&D and innovation projects, in both large and small organizations.
France

INGENIEUR MOTORISTE - TMC PARIS

France

Si vous souhaitez prendre en main votre carrière et développer vos compétences en moteur thermique, hybride et électrique, rejoignez-nous !

Learn more

Italy

EMPLOYENEUR @ TMC ITALY

Italy

If you like to join TMC and drive your career to Employeneurship please apply!

Learn more

Netherlands

EMPLOYENEUR @ TMC NEDERLAND

Netherlands

Als je graag onderdeel wil worden van onze TMC familie en klaar bent om Employeneur te worden solliciteer dan nu!

Learn more

France

PROCESS TOOL ENGINEER - TMC PARIS

France

Si vous souhaitez prendre en main votre carrière et développer vos compétences en moulage par injection dans le secteur automobile, rejoignez-nous !

Learn more

Netherlands

EMPLOYENEUR @ TMC ENSCHEDE

Netherlands

Als je graag onderdeel wil worden van onze TMC familie en klaar bent om Employeneur te worden solliciteer dan nu!

Learn more

Ask your question