LEAD ENGINEER INDUSTRIAL AUTOMATION - TMC Shape caret-double-left caret-double-right caret-down caret-left caret-right-circle caret-right Shape close dropdown expand more facebook Logo linkedin logo-footer logo-mark logo-mobile mail play search twitter youtube instagram
Menu Close
Vacancy

LEAD ENGINEER INDUSTRIAL AUTOMATION

TMC Industrial Automation is een samen sturende organisatie waar onze werkondernemers op de eerste plaats staan. Samen sturen betekend dat wij samen bepalen hoe wij onze organisatie verder laten groeien en daarin mag jij mee beslissen. Door maximaal te investeren in je persoonlijke ontwikkeling voeg je niet alleen waarde toe aan TMC maar ook aan onze fantastische klanten. Ons doel is om de meest gewaardeerde partner te zijn voor onze klanten op het gebied van industriële automatisering. Hiervoor zoeken wij ondernemende engineers die met ons deze uitdagende en leerzame “Yourney” willen aangaan.

LEAD ENGINEER INDUSTRIAL AUTOMATION

We’d love to hear from you.

Apply now

| JOBomschrijving:

Je gaat voornamelijk waarde creëren bij onze klanten. Dit doe je door jezelf proactief en professioneel op te stellen. Als Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor het opleveren van een deel of het project in zijn geheel m.b.t. Engineering en techniek.

Je bent goed bekend met de machine bouw (in welke vorm dan ook) of de procesindustrie. Je bent een kartrekker die het goede voorbeeld geeft.

Je denkt op meerdere lagen en hebt een ver gevorderd ontwikkeld probleemoplossend vermogen.

Je kunt op verschillende gebieden consultancy opdrachten uitvoeren en weet je expertise op een heldere en effectieve wijze over te dragen.

Je dagelijkse bezigheden kunnen uit de volgende activiteiten bestaan:

 • het afleveren van het project of deel daarvan;
 • het aansturen en begeleiden van IA engineers en lokale contractors;
 • het ontwerpen, ontwikkelen en beoordelen van besturing systemen (Bus/Net);
 • Ondersteuning bieden bij het selecteren van partner leveranciers. 

| Wie zoeken we:

Wij zoeken de engineer die zich als Werkondernemer beweegt, plezier beleeft in het oplossen van automatisering vraagstukken en het projectmatig werken en alles wat daarbij komt kijken interessant vindt.   

Als je de volgende kwalificaties bezit ben je naar onze maatstaven een kampioen!;   

 • Je bent een echte leider en wil altijd op een positieve manier jouw bijdrage leveren.
 • Je bent ondernemend van geest; pro-actief, leergierig en kritisch.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt mensen motiveren en overtuigen.
 • Je bent in het bezit van een Bachelor of Master diploma in de techniek op het gebied van bijvoorbeeld Industriële automatisering, Mechatronica, Electrical engineering of gelijkwaardig.
 • Verder heb je de nodige werkervaring of bent aantoonbare werkzaam op dit niveau.
 • Je bent expert op enkele en bekend met meerdere PLC, SCADA, DCS en/of MES pakketten en protocollen.
 • Je bent instaat om zelfstandig een planning te maken voor de gehele ontwerpfase.
 • Je bent instaat om voortgangsrapportages te verzorgen voor de gehele engineeringfase.
 • Je bent instaat om klantcommunicatie op operationeel en managementniveau te voeren.
 • Je bent instaat om het gehele proces te analyseren en verbeteringen aandragen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en kan moeiteloos overschakelen op Engels.
 • Je bent bekend met industriële bus en ethernet systemen.
 • Je bent bekent met of geïnteresseerd in hogere programeer talen.

| Wat kan je verwachten van TMC:

Dankzij ons unieke Werkondernemerschap model kun jij je optimaal ontwikkelen. De Werkondernemers bij TMC zijn technische specialisten die de voordelen van een dienstverband combineren met de mogelijkheden van ondernemerschap. Ze blijven zichzelf voortdurend ontwikkelen en zorgen daarmee voor toegevoegde waarde, voor zichzelf en vooral voor de organisatie waar ze voor werken. Dit betekent o.a. 1-op-1 coaching, technische training, persoonlijke ontwikkeling en een breed netwerk in de TMC organisatie.

Tot je arbeidsvoorwaarden behoren een bovengemiddeld salaris, een winstdeling, een persoonlijk opleidingsbudget en nog veel meer aantrekkelijke secundaire voorwaarden. Bij TMC combineer je de zekerheid van een vast contract met de voordelen van het ondernemerschap. Je houdt meer energie over om je te focussen op je taken en op je ambities voor de toekomst, omdat de onzekerheden ontbreken die gepaard gaan met het runnen van een eigen bedrijf.

Het is belangrijk om te investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.   

| ONZE BUSINESS CELL:

TMC Industrial Automation is een samen sturende organisatie met 30 werkondernemers die het maximale uit hun carrière willen halen. Zij voelen zich ondernemer omdat zij zeggenschap hebben op alle strategische beslissingen die wij als organisatie maken. Samen bepalen wij hoe wij groeien, op welke markten wij actief willen zijn, hoe wij ons ontwikkelen m.b.v. coaches en trainingen etc. Met behulp van een werkondernemersplan evalueren werkondernemers zichzelf en bepalen onze werkondernemers zelf hun salaris. Kortom, TMC Industrial Automation zet zijn mensen op de eerste plaats en onderscheidt zich door een uniek business model.  

We zijn actief in verschillende markten zoals Pharma, Semiconductor, Duurzame energie, Automotive, Procesindustrie, Olie en Gas etc. Samen met je accountmanager ga je op zoek naar projecten die bij jouw ambities aansluiten. Wij geloven dat jij alleen het verschil kan maken, als je projecten doet die bij jou passen. Dit zorgt ervoor dat je persoonlijke ontwikkeling sneller gaat dan dat je gewend bent.

Onze focus ligt bij onze mensen; wij geloven namelijk dat wanneer wij goed zorg dragen voor onze mensen, zij op hun beurt goed zorgdragen voor onze klanten.

Wil je meer weten dan kun je contact opnemen met:   

Is TMC a perfect fit for you? We’d love to hear from you.

Feel Free to Contact

VACANCIES

Our Employeneurs stand out through their high level of education and specific area of expertise with over five years of experience in machine construction, packaging, beverage, pharmacy, food, infra, marine or offshore. Moreover they make a difference because of their entrepreneurial attitude. And they excel in more than knowledge alone: as strong communicators, proactive, intellectual, energetic and social individuals they are not easy to come by.
Belgium

PRODUCTION ENGINEER PLC/SCADA

Belgium

Heb je een passie voor automatisatie en het innoveren van productieprocessen? Overleg je in je projecten graag met verschillende interne en externe partijen om tot het beste resultaat te komen? Dan hebben wij de ideale uitdaging voor jou! TMC is immers dringend op zoek naar gemotivereerde Production Engineers PLC & SCADA om de process optimalisatie teams bij onze klanten te ondersteunen.

Learn more

Belgium

AUTOMATION ENGINEER

Belgium

Within a project / product team, you will be required to provide technical input and at the same time follow-up the project in order to assure that the required level of integrity is achieved.

Learn more

Belgium

ROBOTICS ENGINEER - LEUVEN

Belgium

TMC is looking for Robotics Engineers to support its team. You will be active within the high-tech domain and have a strong focus on research and industry 4.0.

Learn more

Netherlands

EMPLOYENEUR @ TMC ENSCHEDE

Netherlands

Als je graag onderdeel wil worden van onze TMC familie en klaar bent om Employeneur te worden solliciteer dan nu!

Learn more

Italy

EMPLOYENEUR @ TMC ITALY

Italy

If you like to join TMC and drive your career to Employeneurship please apply!

Learn more