BUSINESS MANAGER DATA SCIENCE - TMC Shape caret-double-left caret-double-right caret-down caret-left caret-right-circle caret-right Shape close dropdown expand more facebook Logo linkedin logo-footer logo-mark logo-mobile mail play search twitter youtube instagram
Menu Close
Vacancy

BUSINESS MANAGER DATA SCIENCE

Ben jij in staat om bedrijven te adviseren en ondersteunen in hun digitale transformatie? Word je enthousiast van klanten de potentie van technologieën rondom big data en kunstmatige intelligentie te laten benutten? Ben je daarnaast ondernemend van aard? Dan hebben wij voor jou de ideale baan!

BUSINESS MANAGER DATA SCIENCE

We’d love to hear from you.

Apply now

| JOUW UITDAGINGEN

Waar de één data beschouwd als het nieuwe goud, vreest de ander dat algoritmes de wereld over zullen nemen. Als business manager bij TMC Data Science help je bedrijven om te innoveren en bij te dragen aan de digitale transformatie. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van een eigen klantenportfolio en het opbouwen van jouw data science team.

Business Development & Customer Relation Management

In Nederland heeft TMC meer dan 200 klanten met verschillende vraagstukken op het gebied van data science. Als business manager is het jouw verantwoordelijkheid om dit klantportfolio te onderhouden. Daarnaast ook om nieuwe klanten te acquireren.

Competentie opbouw

Om aan te sluiten op de behoefte van de klant ben je verantwoordelijk voor het aanwerven van nieuw talent met de juiste competenties binnen het data science domein. Dit zijn veelal engineers met een achtergrond in data science, computer science, of wiskunde op WO en PhD niveau en enkele jaren ervaring in onze kennisgebieden. 

Field Management 

Als leidinggevende begeleid je de werkondernemers van project naar project en ondersteun je hen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. Dit doe je met behulp van professionele coaches, het uitgebreide opleidingsplatform en allerlei activiteiten zoals ‘pizzasessies’ en ‘tech tanks’. 

Tevens ben je verantwoordelijk voor de beoordeling- en functioneringsgesprekken van de werkondernemers en verwachtingsmanagement bij de klant.

Wil je meer weten over werken als business manager bij TMC? Check dan dit artikel met Pepijn Rinzema. 

| WAT VERWACHTEN WE VAN JOU

Je hebt een afgeronde opleiding in natuurwetenschappen of computer science met affiniteit voor de commercie óf vice versa. Idealiter beschik je over een aantal jaar werkervaring in een commerciële functie binnen een technische omgeving. We zoeken géén commerciële eenling maar een teamspeler met een ondernemende instelling die resultaat boekt vanuit mensgerichtheid en een passie voor innovatie en techniek.

De ideale match:

  • Afgeronde B.Sc of M.Sc in natuurkunde, wiskunde, computer science of een gerelateerde studie;
  • >3 jaar* werkervaring met commerciële taken of als (technisch) business manager binnen zakelijke dienstverlening;
  • Netwerk & marktkennis van de data science of IT branche is een pré;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt een ondernemersgeest, werkt graag zelfstandig maar daarnaast werk je ook graag samen met een dynamisch team.

| WAT HEEFT ONZE BUSINESS CEL TE BIEDEN?

Vanuit onze passie voor alles wat met data te maken heeft dragen wij bij aan de ontwikkeling van slimmere producten en diensten op een verantwoordelijke manier. TMC Data Science is een jong team bestaande uit een twintigtal intrinsiek gemotiveerde data engineers & scientisten. Gedreven door het boeken van tastbaar resultaat en vooruitgang combineren we met maken van plezier en ondernemen.

| WAT MAG JE VAN TMC VERWACHTEN:

TMC is een uniek gezelschap van technische professionals die ondernemingsgezind, vakbekwaam en bijna zelfstandig te werk gaan. Ons model voor werkondernemerschap is ongeëvenaard en biedt deskundigen met allerlei achtergronden zowel de voordelen van een vast dienstverband als de mogelijkheden van het ondernemerschap.

Mensen zijn de motor achter technologie. Zij brengen kennis in de praktijk en starten of versnellen innovatie. Omdat we ons bevinden in het hart van de internationale high-tech industrie, weten we wat tech bedrijven die aan kop willen blijven echt nodig hebben. We bieden je een uitdagende en stimulerende werkomgeving waarin je de regisseur van je eigen carrière kunt zijn. Plezier en betrokkenheid zijn belangrijke onderdelen in onze cultuur. 

| WAAROM KIEZEN VOOR WERKONDERNEMERSCHAP?

De term werkondernemerschap klinkt misschien onbekend. Dat komt omdat wij er de bedenkers van zijn. Het is meer dan een woord, het is een werkwijze, een paradigma zelfs. Bij werkondernemerschap denk en handel je als een ondernemer, maar vanuit de evenwichtige positie van een werknemer. Het is in de eerste plaats een manier om voortdurend in ontwikkeling te blijven en het biedt je de kans om je carrière daadwerkelijk zelf te sturen.

Werkondernemerschap is gebaseerd op 5 basisprincipes:

  • Een langdurige werkrelatie met een vast dienstverband.
  • Individuele winstdeling: de werkondernemer is bewust van zijn marktwaarde en heeft een aandeel in de winst die op individuele basis wordt gegeneerd.
  • YOUniversity: Middels een studiebudget ondersteunen wij de loopbaan van onze werkondernemers waarmee ze toegang hebben tot ons ontwikkelingsplatform YOUniversity. Deze biedt een breed scala aan profesionele coaches en (soft-skill) trainingen.
  • Businesscel structuur: Dit zorgt voor hoge autonomie in de bedrijfsvoering waar de werkonderdemer direct invloed op heeft. Tevens fungeert de business cel als een sterk en relevant netwerk voor kennisdeling en ontwikkeling.
  • The Entrepreneurial Lab (TEL): De ruimte om voor onze werkondernemers voor het werken aan eigen projecten gebaseerd op innovatieve ideeën voor producten of diensten en zelf mogelijkheid tot spin-offs.

TMC is een werkgever die gelijke kansen biedt en waarde hecht aan diversiteit. We discrimineren niet op basis van ras, religie, kleur, nationale afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat, veteranenstatus of handicapstatus.

Is TMC a perfect fit for you? We’d love to hear from you.

Feel Free to Contact

Bram Thelen

Director Data Science, Netherlands

Tel: +31 (0)6 52 89 25 70

Vacancies

To make it a successful journey, TMC is recruiting multi-skilled and results-driven experts who are specialized in collecting, analyzing, interpreting and visualizing data. We are currently looking for Data Scientists, Data Architects, Data Analysts, Data Rendering Specialist, Business Analysts, Digital Marketing Expert and many others. 
Netherlands

AI RESEARCHER - THE NETHERLANDS

Netherlands

In this position you will be responsible for identifying, designing and implementing relevant new metrics and algorithms, as well as new measurement functions, with optimum performance characteristics using raw acquisitions. Therefore, you will be contributing to the invention of new products providing state-of-the-art expertise in the field of artificial intelligence, including traditional machine learning, deep learning and semantic reasoning.

Learn more

Italy

MACHINE LEARNING ENGINEER - MILAN

Italy

As a Machine Learning Engineer in our team you will be challenged in developing and optimize machine learning algorithms and neural networks for data or image processing.

Learn more

Italy

DATA SCIENTIST - MILAN

Italy

As a Data Scientist in our team you will be challenged in transforming large, complex data-sets into actionable insights, thus leveraging data to identify, quantify and realize tangible business value.

Learn more

Italy

BUSINESS INTELLIGENCE & ANALYST - MILAN

Italy

We are looking for a Business Intelligence & Analyst to drive our customer’s vision in adopting analytics solutions.

Learn more

Italy

DEVOPS

Italy

TMC Italy is looking for a DevOps based in Milan (Italy) to manage cloud environment based on Azure or AWS, deploying IaaS component and creating and mantaining Cloud infrastructures.

Learn more