Shapecaret-double-leftcaret-double-rightcaret-downcaret-leftcaret-right-circlecaret-rightShapeclosedropdownexpand morefacebookLogolinkedinlogo-footerlogo-marklogo-mobilemailsearchtwitteryoutube
Menu Close
article

​Changing places!​


Sinds half september 2015 ben ik, na 9 jaar in Eindhoven gewoond te hebben, verhuisd naar Tilburg. Nadat ik in augustus bij Bosch was begonnen aan een nieuw project en ik anderhalve maand bijna dagelijks in de file stond op de A58, was de behoefte groot om weer gewoon de fiets te kunnen pakken richting mijn werk. Op die manier kon ik tijd uitsparen en tegelijkertijd mijn lichaamsbeweging nog (enigszins) op peil houden.


Verhuizen

Rond de zomer vorig jaar is in die twee maanden tijd zowel op werk als privé gebied mijn omgeving behoorlijk veranderd. Omdat ik in Eindhoven nog altijd op mijn vertrouwde studentenkamer woonde, was de verhuizing richting Tilburg gelukkig snel geregeld: twee ritjes met een aanhangwagen waren voldoende om mijn complete studenten inboedel te verhuizen. Waar zo’n kleine kamer al niet goed voor is. Aan de toename in het aantal beschikbare vierkante meters kon ik gelukkig snel wennen en in de maanden daarna was met de hulp van wat vrienden de binnenstad ook snel verkend. Al met al heb ik het in Tilburg erg naar mijn zin, hoewel Eindhoven natuurlijk ook nog steeds vertrouwd voelt.


Nieuw project

De reden dat ik in Tilburg ben gaan wonen was vooral om de afstand naar m’n werk te verkleinen. Een nieuwe werkplek met nieuwe collega’s, maar ook de inhoud van het werk zelf, dat volledig gefocust is op het door ontwikkelen van de duwband.

In de eerste maanden heb ik, naast het leren van de lange lijst met afkortingen en duwband terminologie, natuurlijk veel bij moeten leren over de werking van de duwband en de productieprocessen. Ondanks dat het een relatief simpel product/ principe lijkt, is de theorie die erachter zit behoorlijk complex, wat onderstreept wordt door het feit dat er +/- 150 ingenieurs constant bezig zijn met het verbeteren van de duwband. Doordat de productie op dezelfde locatie gebeurd als de ontwikkeling, is het ook mogelijk om af en toe eens de theorie achter je te laten en een kijkje te nemen in de “keuken” van Bosch om te zien hoe er dagelijks miljoenen schakels en honderdduizenden snaren worden geproduceerd. Echt indrukwekkend om te zien en het is die variatie in omgevingen die het werk leuk maakt en interessant houdt!


Wie ben ik?

Maurice Beusink, 27 jaar, opgegroeid in Winterswijk. In juni 2013 afgestudeerd op Mechanical Engineering in de Mechanics of Materials groep, TU/e. Fanatiek motorrijder en geïnteresseerd in alles wat met Automotive te maken heeft. Werkzaam voor TMC Mechanical sinds september 2013, sindsdien gewerkt voor TNO Materials Solutions (09-2013 t/m 06-2015) en Bosch Transmission Technology (huidig).What's your next step? We can help you with that